skip to Main Content

Wat moet je allemaal nog regelen nu je zwanger bent?

Als je zwanger bent zijn er een hoop zaken die je moet regelen. Wat je precies moet regelen is afhankelijk van jouw situatie. Wij helpen je met wat praktische informatie over veelvoorkomende zaken. Natuurlijk kun je ook altijd nog vragen stellen tijdens de controle afspraken in onze praktijk.

uitwendig onderzoek tijdens zwangerschap

Je kunt je zwangerschapsgeluk delen!

moeders-voor-moeders-roermond

In Nederland is het voor één op de zes paren niet vanzelfsprekend om zwanger te worden. Een oplossing voor hen kan zijn kunstmatige bevruchting. Bij die behandeling maken artsen gebruik van o.a. medicijnen die het hCG-hormoon bevatten. Dit hormoon kan alleen verkregen worden uit de urine van zwangere vrouwen. En jij kunt daarbij helpen.

Moeders voor moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen tijdens hun eerste 16 weken van de zwangerschap. Het vruchtbaarheidshormaal hCG, dat uit de urine wordt gehaald, dient als grondstof voor de productie van het medicijn Pregnyl. Dit medicijn kan andere vrouwen helpen zwanger te worden.

Wat kun je doen?
Je kunt je aanmelden bij Moeders voor moeders in Roermond.
De contactpersoon is Mieke Dijkstra
0475-34 18 97

Zij neemt dan contact met je op om de hele gang van zaken met je te bespreken. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.moedersvoormoeders.nl

De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Je maakt kennis met je baby, je herstelt van de bevalling en je gezin staat volop in de belangstelling. De eerste week na de bevalling komt de kraamverzorgende voor jou en de baby zorgen. Zij leert je ook hoe je de baby verzorgt.

De eerste zes weken na de bevalling worden de ‘kraamtijd’ genoemd. De eerste week wordt je bijgestaan door een kraamverzorgende. Zij zal ook tijdens de bevalling, wanneer deze thuis plaatsvindt, de verloskundige assisteren.

Het is dus belangrijk dat je deze kraamzorg van te voren goed regelt. Voor de 16e week moet je je hiervoor aanmelden. Je krijgt dan de aanmeldingsformulieren thuis gestuurd. Wij werken als praktijk met meerdere kraamcentra samen. Informeer bij ons, uw zorgverzekering of via internet naar het aanbod in onze regio.

Het doel van de zwangerschapscursus is om je informatie te geven over je bevalling, om je te leren hoe je je moet ontspannen en geeft manieren om de weeën op te vangen en te persen. Daarbij zullen ze proberen je eventuele onzekerheid en je angst weg te nemen.

Het volgen van een cursus is natuurlijk geen garantie voor een makkelijke, pijnloze bevalling. Het zal je in ieder geval leren hoe om te gaan met de pijn. Bovendien weet je dan enigszins wat je te wachten staat en zul je de bevalling positiever beleven dan wanneer je onwetend de bevalling ingaat.

Veel cursussen zijn ook bedoeld voor de partner. Je partner leert je zo goed mogelijk te helpen tijdens de bevalling, is op de hoogte van de ademhalings- en ontspanningstechnieken en weet hoe de bevalling loopt. Bovendien zal je partner zich meer in kunnen leven in de zwangerschap waardoor deze het gevoel heeft “samen” zwanger te zijn.

Je kunt verschillende soorten cursussen volgen. Bij je eerste controle bij ons in de praktijk krijg je meer informatie mee over het aanbod van zwangerschapscursussen in de regio Roermond.

Ben je niet getrouwd en ben je de (toekomstige) vader van een kind?

Dan moet je de baby wel erkennen. Het maakt daarbij niet uit of je de biologische vader bent. Het is wel van belang dat de moeder akkoord gaat met de erkenning. De erkenning moet je bij de burgerlijke stand van de gemeente regelen.

Het verstandigste is om een kind als ongeboren vrucht te erkennen. Dit betekent dat de erkenning tijdens de zwangerschap al geregeld moet worden. Vanaf dat moment kan ook de achternaam van het kind vastgelegd worden.

In onderstaande publicatie lees je welke wettelijke regels er zijn voor het krijgen en gebruiken van de voornaam en de achternaam.

keuzevdachternaam2015augustus

Back To Top